Ráindítás, gólhelyzet….. gól? - avagy kormánypárti huzavona Albertirsán

 


Ráindítás, gólhelyzet….. gól?

/avagy kormánypárti huzavona Albertirsán/



  Segítsetek kérlek, mert elvesztettem a fonalat. Lehet, hogy én nem látom benne az apropót, sőt agysebész sem vagyok, de valaki fejtse már ki nekem a logikát. Adott egy jó fekvésű település, ahol megállni látszik az idő. A regnáló polgármester (volt MSZMP funkci) ténykedése minden tiszteletem mellett is gyengus. Beáldozta magát a Párbeszéd és az ellenzéki összefogás oltárán.

  Eljött végre a lehetőség arra, hogy ez a település is a konzervatív, polgári oldal segítségével elindulhasson a valós fejlődés útján. Adott egy, helyben népszerű és erős támogatottsággal bíró KDNP-s polgármesterjelölt, aki az előzetes felmérések alapján is esélyes a győzelemre. Erre mit húz be a mélyen tisztelt Fidesz? Hát persze, hogy ráindít egy saját jelöltet az esélyesre! Nem volt elég az utóbbi pár hónap kommunikációs hibáinak sorozata, még ilyen bakikkal is tetéznünk kell a bajt? Mindezt ~50 nappal a választások előtt. Nos, ehhez csak gratulálni tudok!

  De ha még esélyes lenne a Fidesz jelöltje, akkor azt mondom oké. Nos, nem az! A pasas annyit tud felmutatni, hogy akad 2-3 fotója Orbán Viktorral, és persze focista. A lakosság körében kedvelt és elismert KDNP jelölttel szemben, Varga Károly (FIDESZ) az utóbbi 5 évben, amikor a munkát el kellett volna végezni, épp mással volt elfoglalva. Fél lábbal (szívvel?) volt Albertirsán, és energiáit inkább a futball szervezésre fordította…..az ország túlfelén. Nem veszik észre, hogy a nagyérdeműnek épp ezekkel az ejtőernyőzött sport-hősökkel van teli a bakancsa?


Tetézik a bajt

  Hiába a jó gólhelyzet, de a gombfocista ráindítása miatt még el is veszíthetik a labdát srácok. Bezony! Jelenleg ugyanis úgy áll, hogy a város polgármesteri székéért négy jelölt verseng:

Fazekas László (regnáló)

Jutasiné Klein Kitti (KDNP)

Varga Károly (Fidesz)

Pásztory Tamás (Mi Hazánk)

  És ahelyett, hogy az esélyes javára a visszalépésről lenne tárgyalás, ahelyett, hogy azért küzdenének, hogy végre konzervatív kezekbe kerüljön a város, megy az adok kapok jobb oldalon. A Mi hazánk csendben pislog, mint hal a szatyorban és röhögve figyeli, ahogy a Fidesz erőből, trollok hadával a háta mögött kardoskodik a KDNP esélyes jelöltjével. Hát mi folyik itt Hölgyek/Urak? Itt mindenkinek elment az esze?


Itt? Mindenkinek!

  Mi választók próbáljuk meg végre az önkormányzati voksolást a helyén kezelni. Mi a tanulság? Tanuljuk meg, vegyük észre, hogy ez a kérdés NEM azon dől el, hogy Fideszesek vagytok-e, vagy épp ellenzékiek. Egy polgármester, egy képviselő testület NEM attól lesz jó vagy rossz, hogy a preferált pártból kerül ki. A településeken elsősorban a legismertebb, legrátermettebb, leginkább a település érdekei szerint tenni akaró embert kell megjelölni. Olyat, aki, ha kell képes kompromisszumokat kötni, megoldásokat asztalra tenni, van jövőképe a városról/faluról, képes együtt dolgozni a megyével és a kormánnyal is. Ehhez NEM kell fideszesnek lennie.

  Mert pénzért a politikában elkötelezettséget és hozzáértést nem tudsz venni, csak párthűséget…..


Megjegyzések

Legutóbbi cikkeink

Mit lépnék én ha most Miniszterelnök lennék? - Vekker úr elemzése

Messiás gyártás, messiás várás...... a balos recept!

VÁLASZTÁS 2024 - 2. rész - DK-MSZP-Párbeszéd lejtmenet?