Kedves Ferenc bácsi! - Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa

 


Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa

Kedves Ferenc bácsi!



Szerző: Scharf Dávid 2024. május 30. Facebook: ITT

Egyetértek veled abban, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ellenben ennek előzményéről senki nem akar nyilvánosan és érthetően beszélni. Ez a sajnálatos. De van itt más is, amin elmélkedtem tömör irodalmi műved kapcsán, azonban haladjunk csak szépen, egyedien kialakított tételsorban:

Nevezetesen:
2014-től kezdődően - lásd egyéb híradások, dokumentumfilmek, interjúk, dokumentációk stb.-, amerikai valamint brit nyomásra és támogatással, az ukránok módszeres népirtást hajtottak végre a több milliós orosz kisebbség ellen. Nyolc, azaz 8 év CIA és MI6 beavatkozás révén húzták bele Putyint a mai helyzetbe. Erről nemcsak dokumentáció áll rendelkezésre, de megannyi interjú is a volt CIA igazgató és közvetlen munkatársai részéről egyéb internetes felületeken.
De vajon miért volt ez hasznos az amerikaiak számára?

A háború egyetlen érdekeltje és érdekelt haszonélvezője az USA. Vannak, akik úgymond passzív haszonélvezői abban az értelemben, hogy az adott állapotokkal élnek, de ennek érdekében soha nem tettek mások kárára semmilyen lépéseket sem. De nem így az USA.

A korábbi orosz üzleti érdekeket az amerikaiak erőszakkal átvették, ezért, ha kellett robbantottak, öltek, elhallgattattak, dezinformáltak és népet irttattak. Most pedig eszközül használják saját céljaik és érdekeik elérése érdekében az EU korrumpált, vagy megzsarolt döntéshozóit is.

Amerika önmagára maradt. Sok az adóssága, sok a belviszálya, pénze értéke folymatosan romlott és hanyatlott. Nem tetszett neki, a hatalmas demokrácia exportőrnek, hogy megvívjon becsülettel a saját gazdasága fellendítéséért egy feltörekvő gazdasági ellenféllel. Nem. Inkább a jól bevált diktatúra eszméjét megragadva bojkottra szólít fel ellene, még akkor is, ha ez az USA-n kívül mindenkinek rossz.
Ó, drága Európa! Mivé lettél "te gyönyörű nő"? Gondolod, hogy majd jön az usácska és mindentől is megvéd? Megment, csak fizess neki 5-10-szeres árat azért, amit mástól olcsóbban meg is vehetnél....

Megvéd: Aztán mitől véd meg? Avagy kiről? Az USA soha semmilyen háborút nem vívott meg győztes félként egyedül. Nem számítom ide a tornacipős és szandálos ellenségeit.... - de ez már más lapra tartozik...

Európa pénzküldése egy Unión kívüli országba:
Az EU pénzküldése Ukrajnának az USA eltartását jelenti. Hiszen az USA-ba vándorol a pénz, amit az ukránoknak küldünk. Ezt mindenki tudja. Sőt, az ún. eu-s politikai döntések, szintén az USA kezére játszanak. Mi több, az USA ötletei alapján keletkezik.

Nos, akárhogy is, Oroszország a legkevésbé sem felelős a jelenlegi háborús események miatt, még akkor sem, ha ők rontottak be egy másik, de már keletkezésétől fogva nem szuverén ország területére.
Ukrajna soha nem volt szuverén, de annál inkább szuvenír. Jelenleg ajándék az USA részére. Amerika és Ukrajna egy, és ugyanaz.

Nem is értem az oroszokat: Hogyan tehetik meg azt, hogy egyre közelebb húzódnak a NATO-hoz?
A tagadás:
Ferenc bácsi hőn tagadja a háborúpárti jelzőt, melyet a kormánypropaganda és annak anyagi értelemben független gépezete aggatott rá. Megjegyzem, helyesen.
A tagadás a háborúpártisággal kapcsolatban NEM érvelés és nem is ellenérv. Az ellenzék korábbi nyilatkozatai értelmében "fegyver küldése szükséges"; "gyáva, aki nem harcol" stb. kijelentések szerepelnek az étlapon. Ezt miként lehetne értelmezni? Ezeket letagadni lehetetlen, átkommunikálni megint giccses, megindokolni elképzelhető, de érveléssel egyszerűbb, meglehet hosszabb.

Ukrajna felvétele:
Ukrajna felvétele az EU-ba az nem, hogy nem kívánatos, de egyenesen katasztrofális.
Ez azt jelentené, hogy az ukránokon kívül szinte mindenki más csak befizető lenne amellett, hogy az EU-nak kellene a helyreállítást is saját zsebből fizetnie. Vagyis, legalább kétszeres kiadás. Eleve, ami befizetés gyanánt történne az Eu-ba, az mind az ukránoknak menne, onnan pedig azonnal az USA-ba. Én tartsam el az Amerikai Egybesült Államokat? Az USA szerint igen, sőt örüljünk, ha nem dob ránk atomot. Hiszen én csak egyetlen birodalmat ismerek, amely nukleáris fegyverrel irtott ki népeket. Egyetlen birodalmat ismerek, amely szemében a civil áldozat pusztán járulékos veszteség. Nos, ezek azok, akik kioktatnak bennünket demokráciából? Ezek azok, akik Oroszországot vádolják háborúpártisággal? Ezek azok, akik dollárral vásárolják meg szavazataikat saját hazájukban és ezek azok, akik szintén dollárral vásárolnak befolyást idegen kormányzatokban. Ha nem megy dollárral, akkor megy az erőszakkal.
Szóval, ne szédítsük magunkat!

Zárszó?
Ukrajna soha NEM lehet az EU sem a NATO tagja. Csak akkor, és csakis akkor marad egészséges Európa és az azt alkotó nemzetek, ha Ukrajna soha nem lesz felvéve az Európai Unió és a NATO közösségébe. Csakis ekként tarthatjuk távol az Amerikai Egyesült Államokat attól, hogy végérvényesen rátelepedjen és kihasználja az európai nemzeteket, így téged és engem is.

Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa! Igen, mindenki, aki az Európai Egyesült Államok (a továbbiakban EEÁ) létrehozását akarja, az egyszerre az USA tervének kiszolgálását is kívánja.
Sok-sok véleménnyel ellentétben az EEÁ nem szabad piacot, szabad politikát, szabad véleményt, erős gazdaságot, erős haderőt stb. hozna magával, hanem pl.

  1. központilag vezérel véleményszabadságot, azaz mindent szabad, amit engednek,
  2. központilag vezérelt egységes politikai álláspontot, ami eleve halálra van ítélve, ha csak a társadalmi és kulturális különbözőségeket tekintem,
  3. központilag vezérelt egységes sajtót,
  4. központilag vezérelt és onnan kiosztott szerepű egységes gazdasági projektet, egységes bérekkel, kiadásokkal, stb, ami eleve nevetséges, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mi is történt az Osztrák-Magyar Monarchia idejében, az ún. szerep kiosztások tekintetében,
  5. központilag, az USA által irányított európai haderő, nyilván, az orosz és bárki más javai ellen irányított egységes tömb lenne....

Levonva a megfelelő konferenciát, izé, konzekvenciát:
Nos, amit az EEÁ kínál, az nem szabadság, hanem diktátum. A nemzetek halála. Az egyes nemzet megsemmisülése. Az akarat, a vélemény, és minden, amit ma szabadnak ismerünk a múlté lenne.
Ez miért jó az USA-nak? Mert pontosan az effajta, önfeladást gyakorló nemzetekkel szemben érvényesítheti akaratát, befolyását. Ma miért érdeke az USA-nak az erős, esetleg nagyméretű országok feldarabolása? Éppen az, hogy erejüket, s majd akaratukat megtörve, egyszersmind fel is szalámizva egyenként be is kebelezhesse, akár így, akár úgy.
Egy erejét vesztett nemzet, egy meghasonult ország, vagy birodalom könnyedén bevehető. Egy globális nemzetirtás folyik az EEÁ tudatosításával mindenütt.
Amint az önfeladás megtörténne, abban az esetben lépne életbe az EEÁ gyakorlati kivitelezése, hogy még erősebb globális nyomást tudjon gyakorolni az USA. Ő legyen a minden a mindenben.

De van, egy borzasztó rossz hírem az USA részére is: Az EEÁ soha nem fog megvalósulni. Erre konkrét, nyilvános bizonyítékok állnak rendelkezésre, így sajnálatos módon marad a közel-keleti válság, aminek végérvényes befejezésének taglalása - sokak szerint - inkább sci-fi műfajba illenék.... Így ezt itt kihagyom....

Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa?
A kevesebb érvelés több, mint egy indulattal telt becsmérlés.
Aki nem háborúpárti, az nyilván egyetért azzal, hogy ideje Ukrajnának kapitulálnia, ha már 2014 óta elindították nyugati segítőikkel ezt a borzalmat, és ideje az USA-t felszólítani a háború befejezésére, valamint a feszültség- és gyűlöletkeltés abbahagyására is. Nos, ez a felszólítás önnek is szól kedves Ferenc bácsi, nem pedig rokona térdkalácsának.

Üdvözlettel, egy, a béke oldalán álló laikus, vidéki, tudatlan, önök által megvetett és meggyalázott segédmunkás.

Scharf Dávid

Kelt: Magyarországon, az Úr Krisztus 2024. évének, május hónap 30. napján

Megjegyzések

  1. Nagyon jó összefoglaló!

    VálaszTörlés
  2. Helyes és világos levezetés, okfejtés, de némi pontosítást igényel;
    Szerintem nem Amerikát kell írni/mondni, hanem azt a talmudista-cionista hálózatot, amely Európát és Amerikát is béklyóban tartja. Amelynek a káosz a lételeme, és a rombolás éppúgy hatalmas üzlet, mint az azt követő újjáépítés.

    VálaszTörlés
  3. Bátor, igaz, igy van.

    VálaszTörlés
  4. Végre egy igaz hang! Nagyon jó elemzés.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes....hasonló hangvételű kommentek.....Dávid? ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Legutóbbi cikkeink

Ki adja el magát az ördögnek a hatalomért? - A budapesti 10 ezüstpénz…..

A TISZA politikai deviancia és nem az evidencia

Ne szépítsük, segget csináltunk a szánkból! - Ki kellene már lépni.....

Tényleg baj van az oktatással, ha ennyire nem megy a matek - KariGeri marad?