Ne szépítsük, segget csináltunk a szánkból! - Ki kellene már lépni.....

 

Ne szépítsük, segget csináltunk a szánkból!

Ki kellene már lépni


Vekker úr Facebook:  ITT   Szerző: Vekker úr  2024. június 26

  Tudom, sokaknak nem fog tetszeni, amiről most írok, de próbáljátok megemészteni. Igen, a NATO és az EU vezetése a téma. Mint ismert sikeresen megszavaztuk a nyíltan háborúpárti, erősen magyarellenes, botrányokkal tarkított Mark Ruttét a NATO élére. És jelenleg az a hír járja, hogy akár Ursula Van de Minek asszonyság újraválasztásához is asszisztálhat a magyar delegáció Brüsszelben. Nos, ha rövid akarok lenni akkor azt írom: a tököm tele van gyerekek. Tele van, mert azt érzem, hogy hülyére vettek minket idehaza. Azt gondolom, hogy nekünk jó ideje már kilóg a lólábunk az EU-ból, és lassan már anyagilag sem fogja megérni a bennmaradás. Hamarosan többet fizetünk majd be, mint amennyit kapunk. Már ha kapnánk ugye? De nézzük ezt a két jómadarat.


  Mark Rutte esete: A teljes 2023-as év azzal telt el, hogy a világsajtó ennek a „remek” embernek a kormányzati botrányait szellőztette. Bele is bukott a jógyerek ugyebár. Ezen felül ez a manus megtestesít MINDENT, amivel szemben a magyar kormány, és személyesen Orbán Viktor is küzd jó ideje. Hangosan pártolja a gender és a woke mozgalmakat, fura meglátásai vannak a pedofíliáról, támogatta a migránsok betelepítését, valamint Ukrajna minden szintű katonai ellátását. És nem utolsó sorban megszavazott és támogatott MINDEN, hazánk ellen irányuló büntetést. Nem véletlen, hogy a kormányzati propaganda (jogosan!) Magyarország első számú ellenségének kiáltotta ki a csávót politikai értelemben.

  Ursula nénje esete: Ez a jóasszony került elő annak idején a fiókból, amikor Orbán Viktor nem támogatta Manfréd Weber kinevezését. Emlékeztek? Akkora volt a hype, hogy milyen faxa jelöltet találtunk. Pedig ne tagadjuk, voltak jelei, hogy nem lesz a barátnőnk. Ne tévedjünk, Ursula német hadügyminiszterként több költségvetési botrányba keveredett, de a nevéhez fűződik a német haderő leépítése is. Aztán Brüsszelben elnökként olyan szinten megkeserítette az életünket, hogy a hátunk közepére sem kívánunk vele még 5 évet. Volt némi Covid vakcina balhéja 30-40 milliárd euró értékben, de ki számolja igaz? Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a férje és ő maga is az amerikai demokraták jól bejáratott embere.


  Itthon azzal telt el a közel két hónapos kampány gyerekek, hogy külpolitikai kérdésekben a háború és békepártiság, valamint Európa jövője volt a téma. Azt hallgattuk, hogy ki a háborúpárti, ki az, aki rossz irányba fordítja a Brüsszel nevű hajót a globális óceánon. Kik azok, akikre hosszú távon nem szabad rábízni egy zsák falevelet sem. Igen, az ilyenekre, mint Rutte és Ursula asszony. Ehhez képest a választások után jött a pálfordulás, és Rutte után lehet, hogy az elnökre is rábólintunk.  Köszi apuka.


  Ne gondoljátok, hogy naiv vagyok, hogy ne tudnám milyen a politika. Persze, az érdekek akár percről percre változhatnak, és akkor nekünk is váltanunk kell. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ilyen hátraarcot, mint amit most a kormány csinál nem igazán láttunk jó ideje. Nem tudom milyen ígéretet kapott Ruttétól a Miniszterelnök úr, és azt sem tudom, hogy mivel veszik rá arra, hogy megszavazza adott esetben Ursulát. Azt azonban tudom, hogy az EU, és ez a két ember eddig egy ígéretét sem tartotta be, amit nekünk mondott. Egyet sem! Akármit ígért, akármit írt alá, azt sutba dobta. És mi most úgy teszünk, mintha mi sem történt volna. Elfelejtjük, hogy a kőbe vésett Uniós alapszabályt SEM tartja be Brüsszel, és jogellenesen a nekünk járó pénzt sem adják oda. És akkor most egy biankó ígéretre azt mondjuk: jóvanazúgy? Ismétlem, tudom, hogy a politikai szelek változhatnak. De ha ezt a vezetőink is tudják, akkor talán nem kellene elmenni a vörös vonalig, nem kellene olyan kijelentéseket tenni, amiről ők maguk is tudják, hogy bármikor visszakozni kell, ha úgy hozza a sors. A kormányunk elment a falig, sőt tovább is. Mi 2 millióan nem hiszem, hogy arra szavaztunk, hogy Rutte úr legyen a NATO főtitkár, és kétlem, hogy bárki áldását adná egy Ursula 5 éves ciklusra. De ez van, így esett.


  Tudom, lehet érték alapú és érdek alapú politizálást folytatni. Az a jó, ha ez a két dolog egybeesik. Mi itthon, konzervatív szavazók elhittük az érték alapú kampányt. Elhittük azt, hogy a woke, gender őrületnek nem adunk esélyt. Elhittük, hogy az illegális migráció semmilyen formáját nem támogatjuk. Elhittük, hogy a szuverenitásunk védelme az első. Ezek voltak azok az értékek, melyekben együtt hittünk a kormánnyal. Most pedig arra kellene bólogatnunk, hogy ÉRDEK alapon mindez már másodlagos. Persze szavak szintjén most is azt mondják, hogy kiemelt fontosságú. Csak tudjátok igen nehéz újra és újra elhinni, hogy valóban azok. Nehéz elhinni azok után, hogy beültetjük a magyar ellenesség, háborúpártiság, a globalizmus két ilyen figuráját a legfontosabb posztokba. Persze kapaszkodhatunk abba, hogy biztosan kaptunk valami „garanciát” meg ígéretet és majd jó lesz. Csak tudjátok szerintem sosem fogjuk megtudni, hogy mit kaptunk cserébe, és azt sem, hogy valóban betartják-e az ígéreteket.


  Már látom magam előtt az ilyenkor szokásos Vekkeres kommenteket, amiben leírjátok, hogy Orbán miniszterelnök úr jó stratéga, biztos tudja mit miért csinál. Tuti, hogy kitalált valamit csak mi nem tudunk róla. Szoktátok írni azt is, hogy bízni kell, kitartani, biztosan jön majd egy újabb szövetséges, valaki felkarol minket.  Tudjátok mit gondolok? Azt, hogy ez a hajó elment. Már annyiszor hittük, hogy majd a következő jó lesz. Emlékeztek? Azt hittük majd Merkel utolsó időszaka jó lesz. Jött 2015 és Mutter elrendezte Európa migrációs sorsát. Aztán bíztunk a lengyelekben, akik csak addig voltak haverok míg ki nem tört a háború, utána már inkább voltak Berlin szócsöve. Amikor abban az időszakban itt leírtuk az aggályainkat, akkor le lettünk torkolva, hogy nem kell a „negatív hullám” majd jobb lesz, jön az olasz, jön Meloni. Jött is, és egészen addig jó is volt míg kampányolt, de mióta megválasztották, azóta globalistább a globalistáknál. Ez az igazság! Kikben is hittünk még, mit is mondtatok? Ja igen. Jönnek a svéd jobboldaliak és győznek. Ja győztek aztán jól keresztbe tettek nekünk. Ezt követően bíztunk a holland Wildersben, a spanyolokban, legutóbb Ficóban. Na igen, meg a V4-ben is bíztunk. Csak tudjátok a brüsszeli semmirekellők tudták, hogy Orbánt úgy lehet illegitimmé nyilvánítani, ha bevetik az oszd meg és uralkodj tervet. Meg is lépték, be is vált. A cseheket első perctől ellenünk hergelték, a lengyelek leléptek maguktól Tusk vezényletével. Így most V4 sincs.


  Tévedés ne essék, nem az ördögöt festem a falra, hanem a realista valóságot vetettem papírra. Mindezt ahelyett, hogy betanulnám, a propaganda éppen milyen újabb remélni valót tesz elénk a külpolitikában. Mert ezekkel a reményekkel már tele a puttony. Ja igen, a legfrissebb remény amiben még bízhatunk, az Trump győzelme. Amit azért ne hypeoljunk jobban, mint ami. Az egy dolog, hogy reményeink szerint győzhet, de ez közel sem lefutott esély. És még ha győz is, ne feledjük, a szenátusban a demokraták a kezükben tartják a NATO és az EU prominens vezetőit.

Kérdezem, kiket is fogunk mi most megszavazni? A NATO és az EU prominens vezetőit!


Megjegyzések

Legutóbbi cikkeink

Ki adja el magát az ördögnek a hatalomért? - A budapesti 10 ezüstpénz…..

Kedves Ferenc bácsi! - Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa

A TISZA politikai deviancia és nem az evidencia

Tényleg baj van az oktatással, ha ennyire nem megy a matek - KariGeri marad?